A webshop üzemeltetés alapjai

Mielőtt fejest ugranál az e-kereskedelem krémjébe, van néhány alap dolog, amit feltétlenül tudnod kell! Vagy ha már nyakig benne ülsz a szószban, akkor legalább nem árt utólag pontos ismereteket szerezned arról, hogyan kellene jól csinálni ahhoz, hogy ne egy kipukkant szuflét kapj, hanem egy égre meredő felfújtat. Ígérem, nem leszek unalmas, de gyere velem, bevezetlek téged a webáruház ütemletetés alapjainak gasztronómiájába… kulisszáiba.

Amerikából jöttem, foglalkozásom címere webáruház üzemeltető

Igen, webshop indítását tervezed, vagyis te az e-kereskedelemben akarsz „elhelyezkedni”. Nem nézek senkit ovisnak, de a rend kedvéért tisztázzuk, hogy kb. annyi különbség van a „sima” kereskedelem között, hogy a termékeidet, szolgáltatásaidat nem egy boltban személyesen, hanem az interneten keresztül adod el. Viszont ez a „kis” különbség hatalmassá növi ki magát, amikor is marketingről beszélünk, mert teljesen más marketinget kíván meg egy offline, mint egy online bolt.

Számolnod kell azzal is, hogy a kezdeti költségeid kerülhetnek ugyannyiba, mintha offline boltot nyitnál, csak itt a bérleti díjat a fejlesztőkre költöd. Mert az egy dolog, hogy azzal „spórolsz”, hogy egy ingyenes webáruházat nyitsz, de ha nem vagy egy számítógépes zseni, költened kell arra, aki megcsinálja az oldalad designját, feltölti a termékeket és folyamatosan karbantartja. 

Mik azok az alapok, amik nem kerülhetik el a figyelmedet egy webáruház üzemeltetés kezdetén?

 

 • Vállalkozónak kell lenned (egyéni vállalkozás, betéti társaság, korlátolt felelősségű társaság, stb.)
 • Kelleni fog a termék vagy szolgáltatás értékesítéséhez szükséges tevékenységi kör megléte. Speciális termék esetén pedig külön szakhatósági engedély.
 • Számlakötelezettség
 • Adót kell fizetned
 • Köteles vagy bejelenteni a székhelyed szerinti jegyzőnél a kereskedelmi tevékenységed folytatását (és ez egy illetékköteles folyamat)

Ezeket kell kötelezően feltűntetned a webáruházadban:

 • Cégnév
 • Adószám, cégjegyzékszám, cégbíróság megnevezése, vállalkozói igazolvány száma és az okmányiroda neve
 • E-mailcímed, telefonszámod, engedélyek illetve nyilvántartási számok, kapcsolattartó neve
 • ÁSZF, termékkínálat megnevezése, megrendelési infók, adatkezelési és adatvédelmi infók, szállítási infók, fizetési módok, garanciális feltételek
 • Az elállás jogának ismertetője

Ha ezekkel meg vagy, és odafigyelsz rájuk, még mindig nem lélegezhetsz fel, mert:

 • A hatóságok próbavásárlók igénybevételével szúrópróbaszerűen nagy titokban ellenőrzik, hogy a webáruházad (legyen az OpenCart webshop vagy B2B webáruház) eleget tesz-e a tájékoztatási kötelezettségeinek, és hogy panasz esetén a törvényben előírtak szerint jársz-e el.
 • Azt is ellenőrzik, hogy a webáruházad rendszere megfelel-e a törvényi előírásoknak működési szempontból.
 • A statisztikák szerint a webáruházak 97%-a sajnos nem nyereséges az első 2-3 évben. Ezért nagyon érdemes kis időt, pénzt és energiát fordítani az önképzésre, amivel akár 1 év alatt sikeressé teheted a webáruházadat. Továbbá érdemes azt megfontolnod, hogy töltsd az időd 20%-át a napi üzemeltetéssel és 80%-át marketinggel.

A végére hagytam a jó híreket:

 • 2005 óta, aki olyan kereskedelmi tevékenységet folytat, amihez nem kell üzlethelység, ahhoz működési engedély sem kell (pl. internetes, csomagküldő, piaci kiskereskedelem) tehát nem kell kereskedelmi végzettséggel sem rendelkeznie.
 • Ha a vásárlónak nem személyesen kell átvennie a vásárolt terméket nincs szükség üzlet vagy vevőszolgálat fenntartására.

Plusz egy jó tanács:

 • Az offline kereskedő hajlamos az online kereskedelmet offline-szemmel nézni. Ez nagy hiba. Mind a kettő teljesen más folyamatokon keresztül értékesít. Az internet előnye, hogy ezerszer pontosabban tudjuk megcélozni a célpiacunkat és „olcsóbban” tudunk vásárlókhoz jutni

Felajánlok neked egy ingyenes konzultációt. Ha úgy érzed, hogy már készen állsz a webáruház indítására mert:

➡️ ➡️ ➡️ Akkor ez az ingyenes konzultáció Neked való! 

===========
Hogyan tudod igénybe venni az ingyenes konzultációt? 
===========


1, Görgess le az aljára, a Kérj ingyenes konzultációt részig 
2, Iratkozz fel az űrlapra és válassz ki egy számodra alkalmas időpontot. 
3, Foglald le az időpontot, és várd a megkeresésünket. 

❗ Nem kell semmi extrával készülnöd, eleinte csak telefonon fogunk felhívni, hogy megkérdezzük, hogy pontosan miben is tudunk segíteni. Egy kötetlen, körülbelül 20-30 perces telefonbeszélgetésre számíts. 

Ha bármiben elakadnál, vagy kérdésed van, akkor írj nekem bátran. 
Kellemes napot kívánok! 

webáruház készítés

Szia, itt Gál Péter. 
Én foglak segíteni, hogy minden tudásod és készséged
meglegyen ahhoz, hogy minél hamarabb el tudj indítani egy profitábilis webáruházat. 

Kérj ingyenes konzultációt!

Töltsd ki az űrlapot, ha elakadnál, akkor a jobb alsó sarokban kérhetsz segítséget! 

 Adataid biztonságban vannak